Areamätning i Malmö

En areamätning är lämplig att utföra vid försäljning av ditt hus eller lägenhet. Om du bor i en äldre byggnad finns goda chanser att den med dagens mätregler har något större boarea än vad som anges i registret. 

Om en till- eller ombyggnad skett eller det av någon annan anledning finns oklarheter kring byggnadens storlek, kanske flera olika uppgifter om byggnadens storlek finns. Då kan det vara en god idé att utföra en areamätning. 

Din Areamätning sker enligt

standarden SS 21054:2020, utgiven av Svenska Institutet för Standarder (SIS) www.sis.se. Uppmätningen sker i första hand med en avståndsmätare (laser) i kombination med mer traditionella hjälpmedel. 

Mäta boarea


Att mäta boarean är en grundläggande del av fastighetsvärdering och planering. På Larsson Energi AB använder vi noggranna metoder för att mäta kvadratmeter i lägenheter, hus och andra bostäder. Vår process säkerställer att varje del av din bostadsyta blir korrekt uppmätt, vilket ger dig en exakt bild av din fastighets storlek. Detta är särskilt viktigt vid försäljning, köp eller ombyggnation av din bostad.


Areamätning regler


Areamätning följer strikta regler och standarder för att säkerställa enhetlighet och rättvisa i fastighetsbranschen. Hos Larsson Energi AB följer vi dessa regler noggrant vid varje uppmätning av hus eller lägenhet. Detta inkluderar att använda godkända mätverktyg och tekniker för att garantera att mätresultaten är tillförlitliga och i linje med gällande standarder. Vår expertis säkerställer att din areamätning blir korrekt och rättvis.


Vad innebär areamätning


Areamätning innebär en detaljerad process där en fastighets exakta yta bestäms. Detta kan inkludera att mäta din lägenhet eller villa för att definiera dess boyta och biarea.

På Larsson Energi AB innebär areamätning mer än bara att fastställa kvadratmeter; det handlar om att ge dig en djupare förståelse för din bostads potential och värde. Genom att utföra en professionell uppmätning av din lägenhet eller hus, kan vi hjälpa dig att fatta informerade beslut om din fastighet.


Kontakta Larsson Energi idag!

Prislista                                    Kr inklusive moms        

*om byggnaden uppfyller nybyggnadskrav (dvs är i princip nybyggd) finns möjlighet att utföra energideklarationen på distans.

**priset är fast dock kan korrigeringar komma att göras om mätobjektet är betydligt större än en normalstor villa, mer komplext eller om uppdraget avser flera objekt.

***rabatteringen avser en kombination av energideklaration och areamätning vilket i normalläge kostar 3 290: - (1 790 + 2 300 – 800).

unsplash